Heb je een vraag en weet je niet waar je terecht moet? Check onze veelgestelde vragen!
Ja, dat kan. Het opvragen van een dossier kan door dit formulier in te vullen en te mailen naar het secretariaat Primair Proces via secretariaatprimairproces@jarabee.nl.
Soms zijn er problemen die om een acute oplossing vragen. Een ouder of verzorger kan plotseling wegvallen of je kan door problemen de opvoeding (tijdelijk) niet meer aan. Meer informatie over crisis en spoed vind je hier.
Jeugdhulp wordt afgestemd op de specifieke behoeften van je kind door een persoonlijk plan op te stellen. Samen met jou en je kind bekijken we de situatie en bespreken we welke ondersteuning het beste past. Dit plan is flexibel en wordt regelmatig geëvalueerd om ervoor te zorgen dat de hulp blijft aansluiten bij de ontwikkeling en behoeften van je kind.
De wachttijden voor het starten van jeugdhulp bij Jarabee kunnen variëren afhankelijk van de hulpvraag en de beschikbaarheid van onze hulpverleners. We streven ernaar om zo snel mogelijk ondersteuning te bieden. Zodra je je hebt aangemeld, krijg je meer duidelijkheid over de verwachte wachttijd, en in dringende gevallen bekijken we of we op korte termijn hulp kunnen bieden. Neem gerust contact met ons op voor de meest actuele informatie over de wachttijden.
Jeugdhulp bij Jarabee wordt doorgaans volledig vergoed door de gemeente. Dit betekent dat je in de meeste gevallen geen eigen bijdrage hoeft te betalen. De gemeente waar je woont is verantwoordelijk voor de financiering van de jeugdhulp. Het is echter altijd goed om dit te verifiëren bij je gemeente of met ons contact op te nemen voor meer informatie over de vergoeding in jouw situatie.
Jeugdhulp van Jarabee vindt meestal bij je thuis plaats, zodat we een zo compleet mogelijk beeld van jouw gezin krijgen. Bij uitzondering zal het op een locatie elders plaatsvinden. We bieden flexibele ondersteuning en stemmen samen af welke vorm van hulp het meest effectief is. In de meeste gevallen komen onze hulpverleners dus bij je thuis, maar in sommige situaties past begeleiding op een van onze locaties beter.
Het is nogal wat om op jezelf te gaan wonen. Gelukkig weten we bij Jarabee hoe we je hier het beste op voor kunnen bereiden. Leren in de praktijk is vaak het meest effectief. Wil je meer weten over ergens anders wonen? Check de mogelijkheden hier.
Jeugdhulp betekent dat je ondersteuning krijgt bij de dingen waar je tegenaan loopt, zoals problemen thuis, op school, of met vrienden. Samen met een hulpverlener bekijk je wat er nodig is en stellen jullie een plan op. De hulp kan bijvoorbeeld bestaan uit gesprekken, begeleiding, of trainingen, afhankelijk van wat jij nodig hebt.
Dat hangt af van jouw situatie en jouw voorkeur. In sommige gevallen kan het helpen als je ouders betrokken worden bij de hulp, bijvoorbeeld om de thuissituatie te verbeteren. Maar als je liever alleen met een hulpverlener praat, kan dat ook. Samen met de hulpverlener wordt besproken wat voor jou het beste werkt.
Ben jij dak- of thuisloos en niet ouder dan 26 jaar? Ons Thuislozen-Team (T-team) staat voor je klaar en helpt je graag weer op weg en is er voor jongeren in Twente.
Via project Jonge Moeders ondersteunen wij je bij de opvoeding en daarnaast alle andere dagelijkse gang van zaken. Meer informatie over Jonge Moeders vind je hier.
Het is van groot belang voor je kind dat je er alles aan doet om ervoor te zorgen dat het contact tussen je kind, jou en de andere ouder goed verloopt. Jarabee heeft meerdere hulpvormen die bijdragen aan herstel of verbetering van dat contact. Ontdek de mogelijkheden hier.
In de meeste gevallen blijft je kind thuis wonen terwijl hij of zij jeugdhulp ontvangt. De hulpverleners komen bij je thuis of op een locatie, afhankelijk van wat het beste past bij jullie situatie. Alleen als de thuissituatie ernstig verstoord is, kan tijdelijk verblijf elders worden overwogen.
Bij het eerste contact wordt er samen met jou en je kind gekeken naar de problemen die spelen. Vervolgens stelt een hulpverlener een plan op waarin duidelijk staat welke hulp nodig is. Dit kan variëren van individuele begeleiding tot groepsbehandelingen of therapie, afhankelijk van de specifieke behoeften van je kind.
Zeker. Jarabee ondersteunt wanneer je er zelf niet meer uitkomt. We bieden verschillende behandelingen voor gezinnen. Deze vind je hier.
Pleegzorg is een vorm van zorg waarbij kinderen tijdelijk in een ander gezin worden opgevangen omdat ze (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen. Pleegouders bieden een veilige en stabiele omgeving waarin het kind de nodige zorg en ondersteuning krijgt. Meer over pleegzorg lees je hier.
Iedereen met een stabiele en veilige thuissituatie kan in principe pleegouder worden, ongeacht leeftijd, burgerlijke staat of gezinssamenstelling. Wat belangrijk is, is dat je een kind kunt bieden wat het nodig heeft: liefde, veiligheid en begeleiding. Je krijgt een screening en training voordat je pleegouder kunt worden. Wel moet je aan een aantal voorwaarden voldoen, deze vind je hier.
De duur van pleegzorg varieert per situatie. Het kan gaan om korte tijd (enkele weken of maanden) als het om crisisopvang gaat, of juist om langdurige plaatsing, die jaren kan duren. Samen met de pleegzorgorganisatie wordt gekeken naar wat het beste is voor het kind.
Pleegouders staan er niet alleen voor. Jarabee biedt intensieve begeleiding en ondersteuning aan pleegouders. Als er problemen ontstaan, kun je altijd terecht bij een pleegzorgbegeleider die samen met jou naar oplossingen zoekt. Daarnaast zijn er trainingen en bijeenkomsten om je verder te ondersteunen.
Ja, pleegouders ontvangen een maandelijkse vergoeding om de kosten voor de zorg van het pleegkind te dekken. Dit is een onkostenvergoeding en bedoeld om bijvoorbeeld voeding, kleding, schoolkosten en vrijetijdsactiviteiten voor het kind te kunnen bekostigen. De hoogte van de vergoeding hangt af van de zorgbehoefte van het kind en de situatie.