Bij crisis en spoed

Soms zijn er problemen die om een acute oplossing vragen. 

Als verwijzer kun je in acute situaties waarin direct jeugdhulp nodig is, snel handelen om de veiligheid van een kind of jongere te waarborgen. Als verwijzer is het belangrijk om zo snel mogelijk alle relevante informatie over de situatie te verstrekken, zodat er snel een inschatting gemaakt kan worden van de benodigde hulp. De crisisdienst zal vervolgens in overleg met jou de vervolgstappen bepalen, zoals een spoedplaatsing, intensieve begeleiding of andere passende maatregelen om de veiligheid van het kind te waarborgen.

Coördinatiepunt Spoedhulp Jeugd Twente

Betrokken partijen zorgen voor de inzet van de juiste hulp bij crisissituaties bij kinderen, jongeren en hun gezin/systeeem. Dit coördinatiepunt is bedoeld voor gemeenten en andere erkende verwijzers. Binnen het coördinatiepunt werken Jeugdzorg, Jeugd GGZ en de LVB-sector samen en zijn 24 uur per dag beschikbaar. Daarnaast is er ook nauw overleg met Veilig Thuis Twente. Het coördinatiepunt Spoedhulp Jeugd Twente werkt met de volgende uitgangspunten:

  • Eén kind, één gezin, één plan;
  • Regie zoveel mogelijk bij het kind en/of de betrokkenen;
  • Eigen kracht wordt ondersteund en versterkt;
  • Ambulant, tenzij...

Crisis in de regio Twente? Bel 085 - 48 46 248.

Veilig Thuis

Daarnaast kun je ook Veilig Thuis inschakelen wanneer er sprake is van huiselijk geweld of kindermishandeling. Veilig Thuis biedt advies, neemt meldingen in behandeling en zorgt voor een snelle doorverwijzing naar de juiste instanties.

Veilig Thuis is bereikbaar op 0800-2000, 24 uur per dag en 7 dagen per week.