Binnen het behandelplein is maatwerk mogelijk en kunnen verschillende interventies binnen één traject gecombineerd worden.
Individuele behandeling bij Jarabee is gericht op het verwerken van moeilijke gebeurtenissen, het omgaan met moeilijke situaties en het versterken van de identiteitsontwikkeling bij kinderen en jongeren in zowel ambulante zorg als pleegzorg en verblijf.
Behandeling wordt ingezet omdat jeugdigen soms opgroeien in bijzondere levensomstandigheden die logischerwijs maken dat er klachten bij de jeugdige ontstaan. De behandeling is gericht op het opdoen van vaardigheden, het leren omgaan met en het geven van betekenis aan deze bijzondere levensomstandigheden zodat de ontwikkeling van de jeugdige gewaarborgd wordt.
De behandelaar sluit aan bij de krachten van de cliënt en diens gezinssysteem. Er wordt op zoek gegaan naar mogelijkheden zodat de jongere weer verder kan; thuis, op school en richting zelfstandigheid. Het behandelkader wordt zodanig neergezet dat het uitzicht geeft op verbetering en vermindering van de problemen. Het geeft een andere betekenis aan gedragingen en klachten. Samen met de jeugdige wordt een nieuwe tekst gemaakt waar hij/zij zich in herkent zodat de behandeling een betekenisvol geheel wordt. De behandelaar heeft oog voor alle relaties die er voor de jongere toe doen. Deze krijgen een plek binnen de therapeutische relatie. Op deze wijze wordt de vooruitgang binnen de therapie voortgezet in de andere betekenisvolle omgevingen van de jeugdige (thuis, op school etc.).
De therapie wordt zoveel mogelijk integraal vormgegeven, waar mogelijk in verbinding met de dagelijkse leefomgeving van de jeugdige. We gaan uit van de eigen kracht van onze cliënten en denken in mogelijkheden. Van hieruit kan weer ruimte ontstaan om te groeien richting (zelf)vertrouwen, zelfcontrole en autonomie.
Behandelingen binnen het Behandelplein worden aangeboden door een multidisciplinair team van WO-opgeleide GZ-psychologen, psycholoog/orthopedagoog en HBO-opgeleide vaktherapeuten.